10 syytä, miksi työ on kesälomaa parempi

heinäkuu 19, 2010 at 5.23 1 kommentti

Toimisto on tyhjentynyt, ja kesälomalaiset lähteneet lomilleen. Joillain työt sen sijaan jatkuvat, vaikka aurinko paahtaa eikä puhelin soi. Mutta eipä hätää, työssä käyminenhän on paljon mukavampaa kuin lomailu. Tässä kymmenen syytä, miksi näin on.

  1. Jotkut työnantajat maksavat viettämättömät lomat rahana. Saat siis enemmän rahaa, kun olet töissä, ja säästät myös kuluissa, koska et matkustele tai ehdi käydä ostoksilla.
  2. Lomalaisen paluu arkeen on kurjaa. Eipä tarvitse kokea lomalta palaamisen ahdistusta, kun istuu työpöydän ääressä koko kesän.
  3. Toimistossa on rauhallista, eikä puhelin soi. Tämäkin on jo etu. Kukaan ei keskeytä töitäsi soittamalla ovikelloa tai pirauttamalla jostakin lähes mitättömästä asiasta.
  4. Ei tarvitse olla huolestunut, että sadepäivä pilaisi retken huvipuistoon tai piknikille. Ei ainakaan arkipäivänä. Sisätiloissa istuessahan ei ole mitään väliä, sataako ulkona kissoja vai koiria.
  5. Koska paikalla ei ole muita, voit kuunnella haluamaasi musiikkia. Jos tietokoneessasi ei ole kaiuttimia, ota MP3-soitin tai iPod matkaan ja kuuntele juuri sitä yhtyettä, mitä työkaverisi eivät voi sietää. Musiikki saa esimerkiksi minut hyvälle tuulelle, eikä haittaa, vaikka hieman laulattaisikin. Kukaan ei ole kuuntelemassa, joten voit hyvin testata työtilasi kaikuvuutta.
  6. Säännöllinen päivärytmi säilyy, kun ei ole aikaa valvoa tai herätä myöhään.
  7. Koska kaikki ovat lomalla, tietohallinnon on tietenkin helppo tehdä verkkopäivityksiä. Tämä taas tarkoittaa sitä, ettei sisäinen verkko toimi. Koska käytettävät ohjelmat ovat lähes kaikki sisäisessä verkossa etkä voi siis tehdä töitä, jää päivällä hieman vapaa-aikaa esimerkiksi työpöydän siivoamiseen, työpaikan terassilla istumiseen, verkkolehden lukemiseen tai kynsien pureskeluun.
  8. Ei tarvitse stressata, mitä ottaa mukaan unelmalomamatkalle tai miten aikansa viettäisi. Moni kuitenkin järjestelee ja valmistelee asioita ennen lähtöä matkalle. Töissä ei tulevaan lomareissuun liittyvästä stressistä ole tietoakaan, kun sellaiseen ei ole aikaa – ei niin lomastressiin eikä lomamatkaankaan.
  9. Loman jälkeen ei ole suurta sähköpostisumaa odottamassa. Kaikkiin mahdollisiin viesteihin voi vastata milloin tahansa kesän aikana. Sähköposteilla ei myöskään ole kova kiire, sillä kaikki muut ovat lomilla.
  10. Tunnet olosi hyödylliseksi koko kesän ajan. Saat joka päivä jotakin aikaan.

Näin sitä ajatellaan positiivisesti!
”Happamia”, sanoi kettu pihlajanmarjoista…

Hyvää kesää kaikille!
Mainokset

Entry filed under: Luokittelemattomat. Tags: , , , , .

Shrek ja ikuinen onni Unelma kodista

1 kommentti Add your own

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkisto

Twitter

Toisen kerroksen tyttö on nyt myös Twitterissä!

Lukijat 21.3.2011 alkaen

free counters
wordpress blog stats