Shrek ja ikuinen onni

heinäkuu 9, 2010 at 20.16 Jätä kommentti

Millainen olisi Kaukainen maa, jos Shrek ei olisi koskaan syntynyt? Tätä pohtii tänään Suomen ensi-iltansa saanut 3D-elokuva Shrek ja ikuinen onni. Perhe-elämäänsä kyllästynyt Shrek haaveilee nuoruutensa päivistä, kun hän oli vielä ”oikea” jätti. Vaippojen vaihtelu, lasten röyhtäyttäminen, nimikirjoituksia heinähankoihin haluavat talonpojat ja arkinen hälinä eivät vain tunnu maistuvan urhealle prinsessan pelastajalle, vaan hän haluaa palata takaisin menneeseen aikaan ennen Fionan tapaamista.

Ratkaisua vihreän ystävämme ongelmaan tarjoaa Tittelintuure, joka suostuttelee Shrekin allekirjoittamaan houkuttelevan sopimuksen. Tittelintuurella on kuitenkin omat taka-ajatuksensa, ja Shrek päätyy todellisuuteen, jossa hän ei ole koskaan syntynyt. Pian Shrek ymmärtää haluavansa elämänsä takaisin ja lähtee etsimään Fionaa, jonka suudelman pitäisi murtaa sopimus.

Vaikka aikaisemmista Shrek-elokuvista tuttu huumori on läsnä myös tässä neljännessä osassa vihreän jätin tarinaa, ei se silti saavuta samoja korkeuksia kuin edeltäjänsä. Muistan ensimmäisen Shrekin ihastuttaneen minua etenkin uudella kekseliäällä tavallaan esittää vanhoja tarinoita. Sama tyyli toistuu ikuista onnea etsiessä, mutta valitettavasti elokuva ei enää oikein osaa tarjota mitään uutta. Lisäksi aikuisille tarkoitettu piiloviihde jää tarinassa hyvin vähäiseksi, ja hahmotkin vaikuttavat hieman väsähtäneiltä olemassaoloonsa. Eddie Murphyn esittämä Aasi ja Antonio Banderasin Saapasjalkakissa ovat sentään edelleen elokuvan valopilkkuja.

Shrek ja ikuinen onni ei kuitenkaan ole täysin toivoton tapaus. Vaikka elokuva viihdyttääkin varmasti enemmän lapsia, on se silti aivan katselun arvoinen kokonaisuus etenkin aikaisempien elokuvien faneille. Suosittelisin kuitenkin odottamaan DVD-versiota.

Mainokset

Entry filed under: Luokittelemattomat. Tags: , , , .

Vihdoinkin ruokaa! 10 syytä, miksi työ on kesälomaa parempi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkisto

Twitter

Toisen kerroksen tyttö on nyt myös Twitterissä!

Lukijat 21.3.2011 alkaen

free counters
wordpress blog stats