Vihdoinkin ruokaa!

heinäkuu 7, 2010 at 5.00 Jätä kommentti

Porkkanamehua, tomaattimehua, rypälemehua… Paasto tekee varmasti hyvää keholle, mutta jo viiden päivän jälkeen kiinteä ruoka maistuu taivalliselta. Takanani on viisi päivää ilman ruokaa, ja tänään sain maistaa ensimmäistä kertaa muutaman suupalallisen luumuja, porkkanaa ja mustikoita. Mmmm-mmm!

Viisi päivää sitten aloitin paaston ajatuksena kehon puhdistaminen ja ehkä jopa painon pudottaminen. Kävelin luontaistuotekauppaan ja pyysin valmista paastopakettia, ja minulle ojennettiin Vogelin paastopakkaus. Tässä lyhyt päiväkirja paastokokemuksistani.

Torstai 1.7. – 1. päivä

Aloitin paastoamisen aamulla, ja join glaubersuolan hieman ennen aamupalaa. Olin äärimmäisen kiitollinen siitä, että suola kuului vain ensimmäiseen päivään. Aistit tuntuvat voimistuneen, sillä pystyn haistamaan ruoan helposti. Aikataulua on vaikea noudattaa, sillä en viime aikoina ole syönyt kovin säännöllisesti. Kasvisliemi sentään maistui edes vähän ruoalta. Vaikka olo on ehkä hieman kevyempi, nälkä ja ruoka ovat mielessä koko ajan. Suolihuuhtelu oli myös ensimmäisellä kerralla hankalaa.

Perjantai 2.7. – 2. päivä

Ruoka ei ole tänään ollut ihan niin usein mielessäni. Vaikka olisikin mukava syödä, en ajattele asiaa koko ajan. Tänään täytyy yrittää juoda mehuja ja paastoteetä säännöllisemmin, vaikka en oikein teen ystävä olekaan. Ohjeessa mainittiin, että teehen saisi lisätä hunajaa, joten harkitsen tätä vaihtoehtoa. Ohjeet ovat mielestäni kuitenkin vähän ympäripyöreät ja epäselvät, sillä toisinaan en ole aivan täysin varma, mitä pitäisi tehdä. Olo on edelleen hyvä ja suolihuuhtelukin oli tänään helpompaa. Paastoa ei kuitenkaan motivoinut markkinoille lähteminen, sillä jokaisessa nurkassa tarjottiin erilaisia ruokia ja maistiaisia. Vaikka kuinka tekisikin mieli, oli vain pakko kieltäytyä.

Lauantai 3.7. – 3. päivä

Tähän mennessä olen menettänyt yhteensä 1,9 kilogrammaa, ja paastoaminen alkaa helpottua. Kuitenkin ajatus Molkosanista inhottaa, ja aamupala on aterioista kurjin. Päätä jomottaa hieman ja vatsakin oireilee. Yritän pitää ajatukseni muualla katsomalla elokuvia ja virkkaamalla. Hunajan lisääminen teehen kannatti, ainakin tee on nyt siedettävän makuista. Huuhtelu unohtui tältä päivältä, joten teen sen huomenna kaksi kertaa.

Sunnuntai 4.7. – 4. päivä

Päänsärky jatkuu. Herkkujen ajattelu on lähes väistämätöntä, kun tiedän, että huomenna on viimeinen paastopäivä. Totuttelujakso pitäisi kuitenkin vielä jaksaa. Enää ei ole nälkä, sillä paastoon alkaa tottua.

Maanantai 5.7. – 5. päivä

Vihdoinkin viides päivä! Tänään päivän kohokohta on käydä ruokakaupassa ostamassa porkkanoita, luumuja ja marjoja. Vaikka minulla ei olekaan nälkä, mietin silti ruokaa. Näiden viiden päivän aikana on tuntunut siltä, että kaikki muut syövät koko ajan ja televisiosta tulee ainoastaan ruokaan liittyviä mainoksia. Päivä on mennyt nopeasti, sillä tiedän, että huomenna saan aloittaa palautumisen normaaliin ruokaan. Suolihuuhtelu sai jostain syystä vatsani sekaisin tänään.

Kaiken kaikkiaan paasto teki kevyemmän olon, vaikka nyt näiden totuttelupäivien aikana vatsa ei vielä oikein hyväksykään kiinteää ruokaa. Viiden päivän aikana olen menettänyt yhteensä 3,4 kilogrammaa, mutta toivon, että totuttelupäivien lopussa kiloja olisi karissut ainakin 4. Vaikka nämä viisi päivää tuntuivatkin itsensä kiduttamiselta, uskon sen olleen sen arvoista. Ainakin tämä oli terveellinen vaihtelu niihin hampurilaisiin ja pizzoihin, joita jääkaapistani turhankin usein löytyy.

Paastosta kannattaa lukea enemmän esimerkiksi täältä.

Mainokset

Entry filed under: Luokittelemattomat. Tags: , , .

Sophie Kinsella: Twenties Girl Shrek ja ikuinen onni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkisto

Twitter

Toisen kerroksen tyttö on nyt myös Twitterissä!

Lukijat 21.3.2011 alkaen

free counters
wordpress blog stats