Sophie Kinsella: Twenties Girl

Touko 11, 2010 at 23.10 Jätä kommentti

Rakastan kirjoja, jotka saavat minut sekä nauramaan että itkemään. Kaksi kirjailijaa onnistuu tässä minun kohdallani joka kerta. Nämä kirjailijat ovat Robin Hobb ja Sophie Kinsella. Tällä kertaa erinomaisen lukukokemuksen tarjosi Kinsellan uusin kirja Twenties Girl. Vaikka Aila Herronen on suomentanut kirjan nimellä Kevytkenkäinen kummitus, halusin silti lukea kirjan alkuperäiskielellä englanniksi.

Twenties Girl kertoo 27-vuotiaasta Lara Lingtonista, jolle elämä ei näytä erityisesti hymyilevän. Liikekumppanin päätös jäädä lomailemaan Goaan on jättänyt hänet yksin uuden yrityksen kanssa, ja lisäksi Lara haikailee edelleen entisen poikaystävänsä perään. Vanhemmille valehtelusta on tullut tapa, kun Lara ei halua heidän huolestuvan hänen elämästä. Soppa sekoittuu entisestään, kun Lara joutuu lähtemään tuntemattoman 105-vuotiaan isotätinsä Sadien hautajaisiin ja tapaa isotätinsä kummituksen. Nuoren naisen hahmossa esiintyvä Sadie vaatii, että Lara etsii kadonneen kaulakorun, pukeutuu 20-luvun pukuihin ja tanssii Charlestonia aamunkoittoon.

Sophie Kinsellan kirjat edustavat chick lit -viihdettä parhaimmillaan, eikä Twenties Girl ole poikkeus. Vaikka juoni on melko arvattava, voittaa se silti tämän tyylisistä kirjoista pitävän sydämen.  Kirjan kielikään ei ole mielestäni kovin hankalaa, joten jos haluat lukea englanninkielisen painoksen – kuten minä – sinulla ei tarvitse olla täydellinen englannin kielen taito.

Suosittelen ehdottomasti tätä kirjaa kaikille, jotka pitävät kevyestä ja huumoripitoisesta lukemisesta ja chick litistä. Ja ei kun tanssimaan Charlestonia ja nauttimaan elämästä!

Mainokset

Entry filed under: Kirjat. Tags: , , , , , .

Ajatuksia äitienpäivänä Vihdoinkin ruokaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkisto

Twitter

Toisen kerroksen tyttö on nyt myös Twitterissä!

Lukijat 21.3.2011 alkaen

free counters
wordpress blog stats